The Tool Of Emotion

Sinds wanneer is muziek een hulpmiddel geworden? Muziek is entertainment en dat is al jaren een hulpmiddel op algemeen gebied. Je gebruikt entertainment om eens lekker rustig te relaxen. Om de stress van je af te schudden met een fijne vervangende emotie met humor of juist drama.

En met muziek is dit ook erg duidelijk te horen. Maar het gaat nu zelfs nog verder. We gebruiken nu soms ook muziek om in slaap te vallen als het even niet lukt. Of we gebruiken muziek om onze persoonlijkheid te tonen aan mensen die we nog niet goed kennen.

Maar het aller beste voorbeeld is dat je muziek niet alleen gebruikt om in slaap te vallen. Maar ook om mee wakker te worden. Wekker radio’s zijn vrij normaal in het standaard mensen leven. En groot gelijk waarom zou je niet wakker kunnen worden met een emotie bepalend middel? Je kunt namelijk ook niet slapen als je verliefd bent, verdrietig,  je eigen zorgen maakt over het geld dat nog moet komen of juist het geld dat nog moet gaan.

Maar wat voor soort probleem je ook hebt. Er is altijd het juiste nummer voor geschreven.

Reality kicks in!! Ik schrijf dit terwijl ik naar de sentimentele en rustige muziek van Agnes Obel luister.

7 replies on “The Tool Of Emotion

 • Teun

  Muziek is vaak het enige die jou begrijpt. Als je hart gebroken is, is er altijd dat nummer die weet hoe jij je voelt. Of als je verliefd bent is er een nummer die kan verwoorden wat jij niet kan verwoorden.

  Of als je iemand wil vermoorden is er altijd een heavy metal nummer dat jou in een goede stemming brengt..

 • Jochem de Vet via Facebook

  Het is veel meer dan een hulpmiddel. Het is een wezenlijk onderdeel in ieder aspect van ons leven.
  De benaming ‘hulpmiddel’ is wat denegrerend voor een omvangrijk iets als muziek. Ze zouden muziek als “Muziek” moeten schrijven! Een hoofdletter! Of nee. Allemaal hoofdletters! MET SPATIES TUSSEN ELKE LETTER: M U Z I E K . Leuke post overigens.

 • jochm

  Het is veel meer dan een hulpmiddel. Het is een wezenlijk onderdeel in ieder aspect van ons leven.
  De benaming ‘hulpmiddel’ is wat denegrerend voor een omvangrijk iets als muziek. Ze zouden muziek als “Muziek” moeten schrijven! Een hoofdletter! Of nee. Allemaal hoofdletters! MET SPATIES TUSSEN ELKE LETTER: M U Z I E K . Leuke post overigens.

  Waarom niet 2 keer posten. Dacht ik. Zo.

 • Joshua

  zeker goede post, M U S I C is the key. Ben trouwens nog wel aan t wachten op Ridwan met n post over wikileaks en zijn theorieen daarachter 🙂

 • Bram

  Nice Max! Ook serieuzere blogs zijn geen probleem voor jou. Ik moet toch ook maar eens een wekkerradio gaan aanschaffen, dat blijkt wel weer.

  Tot spreeks kerel

 • Güf

  -“Muziek is de goddelijke schepping van de mens. De weerspiegeling van onze ziel. Onze eigen geschapen God, geen persoon, maar de klanken en melodieën vanuit ons hart.” –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

BOYSWITHBEARDS